Dades per seguir el pacte local per a l’ocupació del Prat de Llobregat

Busquem persones amb passió per les dades i els projectes enfocats a l’empresa i l’ocupació.

Si ets dater, periodista de dades, o tens habilitats en visualització d’informació t’animem a participar en aquest esdeveniment.
12 de desembre

Centre de Promoció Econòmica (C/ de les Moreres, 48, 08820)

Apunta-t’ho

INSCRIU-TE

Què volem fer?

1. Fer una recol·lecció de dades obertes que serviran per identificar, analitzar i buscar solucions als problemes existents i tots aquells que puguin sorgir arran de l’aplicació del pla d’ocupació.

2. Amb les dades recollides, es crearà un panell amb indicadors que facilitaran l’anàlisi de les implicacions que tenen els projectes per als diversos col·lectius. D’aquesta manera es pot tenir en compte la necessitat de reduir les desigualtats socials existents al municipi.

3. Crear una web que permeti el seguiment de l’evolució i de l’impacte dels projectes relatius a ocupació, a innovació i desenvolupament economic enmarcats en aquest Pacte. D’aquesta manera es fomenta la transparència i la reutilització de dades per identificar i resoldre problemes socials.

Per què ho volem fer?

El Pacte local per a l’ocupació i l’activitat economica cerca un model de ciutat equitatiu i igualitari, que garanteixi majors oportunitats de treball per a la ciutadania, amb una ocupació de qualitat i de preservació dels drets socials establerts, i una activitat econòmica respectuosa i sostenible. El Pacte s’organitza així en tres eixos d’intervenció:Economia, Ocupació i Territori. Des d’aquesta perspectiva, podem afirmar que el Prat fa seus els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU, entre els quals tenen estreta relació amb línies d’acció d’aquest Pacte els relatius a igualtat de gènere (5); treball decent i creixement econòmic (8); indústria, innovació i infraestructures (9); reducció de les desigualtats (10); ciutats i comunitats sostenibles (11); i vida d’ecosistemes terrestres (15).

Amb aquests elements de referència, és important crear un panell d’indicadors (a través d’una web) que permeti analitzar l’impacte econòmic, social i territorial dels projectes. Tant l’expedició de dades com el panell d’indicadors es centrarà en tres temes: l’ocupació de les dones, la indústria 4.0 i les energies sostenibles

Quin paper juguen les dades obertes?

Les dades obertes que publiquen les administracions són importants per les possibilitats de la seva reutilització (ciutadana, social i econòmica). En aquest cas concret, ens permet millorar l’enfocament de les polítiques públiques.

Amb aquest objectiu en ment, et convidem a participar en l’Expedició de Dades per a l’ocupació, centrada en el pacte local per a l’ocupació del Prat de Llobregat.

Una expedició de dades és un esdeveniment innovador i participatiu que permet identificar, mesurar, entendre i trobar solucions a un problema. Té una durada de 7 hores. Hi participen tres perfils de persones; expertes en la temàtica, especialistes en buscar i tractar dades (daters) i persones amb capacitat per comunicar i crear maneres de visualitzar les dades.

Si vols saber més sobre el funcionament d’una expedició de dades pots consultar-ho aquí.

INSCRIU-TE